19 març, 2014
Inserir un àlbum rotatori en un article
Sense categoria

VULL INSERIR UN ÀLBUM D’IMATGES ROTATORI EN UN ARTICLE

 1. Entro com a usuari registrat en el web

 2. En el “menú d’usuari” desplegable a dalt a l’esquerra selecciono l’entrada “Crear un àlbum de fotos”

 3. Comprovar que en la pestanya “Categoria principal” tenim la carpeta on volem afegir les imatges (típicament un nom associat a la comissió: Diades, Extraescolars, Llegim,…). Si no és així, cal crear una categoria usant els camps de text en la part inferior i fent click al botó “crear”.

 4. En “Àlbums” cal crear una nova etiqueta per a l’àlbum que volem pujar. Per a fer-ho cal: 1) seleccionar la carpeta definida en el punt 3 en el desplegable “Categoria”; 2) marcar el desplegable ”estat” com a publicat; 3) anar als requadres de baix de tot a la pàgina, titolats “Crear”; 4) introduir les dades i 5) marcar el botó “Crear”. Cal fer una etiqueta d’àlbum per a cada àlbum rotatori que vulguem tenir en l’article.

 5. IMPORTANT: Un cop creada l’etiqueta de l’àlbum, cal anotar-se el número que apareix en la columna ID per a la subcategoria que acabem de crear.

 6. Anem al menú “Afegir fotos a un àlbum” del menú d’usuari, i seleccionem l’àlbum que acabem de crear.

 7. En la pestanya “Enviar” podem carregar en aquest àlbum totes les fotos que vulguem, ja sigui usant l’opció “Càrrega Java” per a múltiples imatges de cop, o l’opció “Càrrega d’un sol fitxer” per a carregar les imatges d’una en una. Un cop pujades les imatges, les veuré totes en la carpeta.

 8. Ara puc anar a escriure l’article. En el “menú d’usuari” desplegable a dalt a l’esquerra selecciono l’entrada “Tramet un article”.

 9. En l’editor de text que apareix escric el text del meu article.

 10. ATENCIÓ, si vull inserir una imatge estàtica d’entre les que he pujat en els punts anteriors, he de seguir les instruccions de l’altre guió, a partir de “Faig click sobre l’opció “Imatge”…”

 11. Col·loco el cursor en els punts on vull inserir l’àlbum amb imatges dinàmiques.

 12. Faig click sobre l’opció “Àlbum” a sota del requadre de text de l’editor

 13. Em surt un text estrany en l’editor. Aquesta és la comanda que col·locarà en aquesta posició l’àlbum dinàmic.

 14. Dins d’aquesta comanda, cal canviar el ID i posar-hi el que hem anotat més amunt per al nostre àlbum. Allà on posa “id=2” ara posarem “id=XX” on XX és l’ID del nostre àlbum.

 15. Tot i que no el vegem dins l’editor l’àlbum es veurà en el web.

 16. Per redimensionar l’àlbum cal canviar els paràmetres “width”, “height” i “image” de la comanda, si volem. En la majoria de casos no ho haurem de tocar.

 17. Repetim això per tots els àlbums que volem incloure en l’article. En un mateix article podem tenir àlbums i imatges estàtiques. Per a inserir imatges estàtiques cal seguir el guió corresponent.

 18. Sobretot!!! Recordar que abans de desar, cal triar secció i categoria per a la classificació correcta de l’article en el web. També, si és contingut que es refereixi de forma preferencial a un grup classe, cal afegir el nom de la classe en l’apartat Metadades>Paraules Clau (per exemple: Pins, Vaixells, Cargols1314,…; els grups de primària van només amb el nom, els grups d’infantil porten nom de classe i curs acadèmic)

Podeu descarregar-vos aquestes instruccions en aquí: Inserir àlbum rotatori en un article

Descàrregues

 
octubre 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Novetats

C/Pere Ferrer, 5, 08195 Sant Cugat del Vallès - 93.576.40.33 - a8064118@xtec.cat
Política de Cookies   Avis Legal